Artikelen overzicht

Vierwerk, aangenaam.

Verwar ons niet met vuurwerk, hè. Nee echt, niet doen!

Siervuurwerk: als je het ons vraagt dé mooiste traditie van Nederland. De Nederlandse vuurwerkbranche staat bekend om het prachtige siervuurwerk dat hoort bij feestelijke vieringen tijdens Oud en Nieuw. Wij noemen het liever Vierwerk. Het benadrukt de kern van de schitterende effecten waar jong en oud op een veilige en verantwoordelijke manier van kan genieten. Binnen de branche is er een sterk bewustzijn en motivatie om het siervuurwerk nóg veiliger en mooier te maken. Laten we samen de pracht van Vierwerk vieren en het laten schitteren als de positieve, culturele viering zoals hij bedoeld is. 

Slechts 8 uurtjes per jaar

Slechts 8 uurtjes per jaar

In Nederland zetten we ons in om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier van siervuurwerk kan genieten, dankzij duidelijke richtlijnen. Je mag bijvoorbeeld siervuurwerk pas kopen vanaf drie dagen voor Oud en Nieuw. En op 31 december mag het afsteken van siervuurwerk beginnen vanaf 18.00 uur. Deze regels dragen bij aan een veilige en sfeervolle viering voor iedereen.
meer lezen
Sprankelend en veilig

Sprankelend en veilig

Rondom Oud en Nieuw is er vaak aandacht voor momenten waarop siervuurwerk niet op de bedoelde manier wordt gebruikt. Het doel van siervuurwerk is echter om samen te genieten van een magische hemel vol schitterende kleuren en patronen. Het is een tijd van viering en bewondering, waarbij het sleutelwoord 'sier' centraal staat.
meer lezen
Genieten met zorg

Genieten met zorg

De jaarwisseling is een magisch moment van vieren en genieten, waarbij we samen het nieuwe jaar verwelkomen. Het is geweldig om te zien dat er steeds meer bewustzijn is over het veilig gebruik van siervuurwerk. Dankzij deze groeiende aandacht zien we gelukkig een afname in het aantal letsels veroorzaakt door siervuurwerk.
meer lezen
Een spektakel met oog voor het milieu

Een spektakel met oog voor het milieu

Siervuurwerk zet de nachtelijke hemel om in een adembenemende show van kleuren en patronen, een echt schouwspel dat iedereen betovert. Maar wat is de impact op het milieu? Goed nieuws: uit recent Duits onderzoek blijkt dat siervuurwerk een zeer kleine impact heeft op het klimaat, met slechts 0,0001% bijdrage aan klimaatschade. Zelfs als we elke dag zouden vieren als op Oud & Nieuw, blijft de impact verrassend laag.
meer lezen
100% legaal

100% legaal

Siervuurwerk, is een betoverende en vreugdevolle toevoeging aan onze Oud & Nieuw vieringen. In Nederland hebben we het geluk dat de vuurwerkbranche wordt gereguleerd door strenge eisen voor de productie, opslag, transport en gebruik, wat bijdraagt aan veilige en verantwoorde festiviteiten. Deze regels helpen ervoor te zorgen dat ons siervuurwerk een bron van plezier en verwondering blijft, zonder significante schade of overlast te veroorzaken.
meer lezen
Bezoek ook de website www.nietonsvuurwerk.nl
Chocolade pop

Gewoon goed geregeld!

Het importeren, verkopen, opslaan en gebruiken van siervuurwerk is één van de meest gereguleerde industrieën van ons land.
Siervuurwerk voldoet aan extra strenge RACT-eisen (regeling aanwijzing consumenten- en theatervuurwerk).
Er wordt gebruik gemaakt van de CE regelgeving met batchtesten door het internationaal erkende Notified Body’s naar CE/NEN normen.
Transport, opslag en verpakkingen van siervuurwerk moeten aan de UN en ADR regels voldoen.
Siervuurwerk voldoet aan de CLP regelgeving (classification, labelling & packaging).
Engel

Ja joh, zo is het!

Als het thema ‘siervuurwerk’ in het nieuws verschijnt, vooral tijdens de feestdagen, gaat het niet vaak over de opwinding, vreugde, gezelligheid en de creatieve magie die het met zich meebrengt. Terwijl onderzoeken, cijfers en uitspraken ons juist laten zien dat er zoveel meer te ontdekken valt achter deze vaak gekleurde verhalen. Wij nodigen je uit om samen met ons het positieve verhaal over siervuurwerk te verkennen. 

Bij ons krijg je de feiten én de boeiende nuances die het hele plaatje compleet maken. We duiken in de essentie van wat siervuurwerk werkelijk betekent: het veilig en samen genieten van de wonderlijke schoonheid die het te bieden heeft. Laten we samen eens dieper ingaan op de wereld van siervuurwerk en ontdekken hoe het ons verbindt, inspireert en verlicht tijdens het meest feestelijke moment van het jaar.